top of page

שאלות נפוצות

? האם צריך ללכת לראות רופא משפחה לפני שהולכים להתייעץ עם אוסטיאופת

לא. האוסטיאופת הינו מומחה בתחום הבריאות ולא מצריך הפנייה רפואית. הוא מוסמך לערוך הבחנה ובעל יכולת לכוון את מטופליו אל רופא כללי או מתמחים אחרים ברפואה במקרה והם לא נכנסים למסגרת היכולות שלו.

 

? האם האוסטיאופת גורם תמיד ''לקליקים''

לא. האוסטיאופת משתמש בטכניקות שונות המאפשרות לו להתאים את שיטת הטיפול למטרת הייעוץ, לגיל המטופל ולהיסטורייה הרפואית שלו.

 

? מה ההבדל בין פיזיוטרפיסט, אוסטיאופת וכירופראקטור

 מצד אחד, אוסטיאופתיה ופיזיותרפיה משלימות זו את זו, ומצד שני הן שונות מקצה לקצה (אחת הינה מאוד גלובלית והשנייה מתמקדת והטיפול יותר מפוקסת).

 

המטפל הפיזיותרפיסט מטפל בעקבות הפניה מרופא ומתרכז בהחלמת אנשים הסובלים מטראומות שונות בעקבות תאונות (דרכים, ספורט או עבודה), משיתוק, מהפרעות נוירולוגיים, מקשיים נשימתיים. הוא מפעיל את המטופל בסדרת תנועות, בעזרת מכשירים שעליו הוא מפקח על ביצועת התפקוד או ללא מכשירים לפי המקרה. מידי פעם הוא גם מטפל דרך עיסויים במטרה להקלת הכאב.

הכירופראקטור מבצע מניפולציות במבנה וספציפית מרוכזות בעמוד השדרה על מנת להחזיר את כוח זרם העצבים המאפשר בכך סדירות עצמעית. כירופראקציה הינה מדע המתייחסת לעמוד השדרה כמראה של מצב הבריאותי.

גישת האוסטיאופתיה מתייחסת במטופל בכללותו.  למעשה, האוסטיאופת ראשית מחפש את סיבות הפטולוגיות ושנית מטפל בהן . במקרים מסויימים, סיבות אלו נמצאות הרחק מהכאב כמו למשל בעייה בקרסול הגורמת לכאבי גב, ובמקרים אחרים טרואמות ישנות כגון תאונת דרכים, נפילת סקי, שבר בעצם הזנב בילדות וכדומה.

אם רוב המטופלים מתייעצים עם אוסטיאופת לבעיות בחוליות, האחרים פונים אליו  עם בעיות א.א.ג., כאבים בעקבות נקע, נברלגיות ואף  עם הפרעות בעיכול  ו/או כאבי ראש. בעצם, שדה הפעולה של האוסטיאופת די רחב וכולל גם את הפטולוגיות המפרקיות הויסראליות והקרניאליות.

 

כל המקצועות קשורים זה אל זה. למשל הפיזיותרפיסט שלך יכוון אותך לאוסטיאופת ולהפך.

 

 ? ממתי אמא יכולה להתייעץ עם אוסטיאופת עבור פעוטה

את יכולה לבוא להתייעץ ימים ספורים לאחר הלידה. למעשה, הלידה הינה אירוע טראומטי עבור התינוק ולא צריך להסס. מומלץ מאוד לבוא לייעוץ גם כאשר שום סימפטום לא מופיע אצלו. המניעה הינה הטיפול היעיל ביותר. לפעוט בחצי שנה של חייו, מומלץ להביא אישור אשר ניתן ע''י הרופא ידלים או רופא משפחה שלך שהוא לא מתנגד לטיפול אוסטאופתי.

 

? כמה מפגשים פעוט צריך

הקלה מופיעה לאחר המפגש הראשון. לפטולוגיות מסויימות, מפגש נוסף יספיק בדרך כלל  להעלים את הכאבים או ההפרעות הפונקציונליות.

 

לעומת זאת, לא תמיד ניתן להסתמך על זה, כלומר שמדי פעם הפרעות מכניות התבססו מזמן והפכו לכרוניות וגורמות לתוצאות פחות נפלאות לאחר המפגש הראשון. במקרים האלו ממליצים על כ- 2 עד 4 מפגשים עד להקלת מצב המטופל.

צריך לציין כאן שלאחר כל מפגש ניתן לראות ולהרגיש שיפור שמתבטא בהקלת הכאבים והקלת התקשות.

 

? אני סובל מארטרוזיס, האם האוסטיאופתיה יכולה להשפיע עליי

ארטרוזיס הינה פטולוגיה המנוונת את סכוס המפרק. טיפול האוסטיאופתי מאפשר להגביל את עללית ההתקשות במפרק ומפחיתה את הכאב הנלווה.

 

 ? מה הוא ''הקליק'' הנשמע בטיפול בטכניקה זו

מדובר ''בהתהוות כיסי אוויר''. במילים אחרות, שינויי לחץ מופעלים על המפרק גורם להתפוצצות בועת גז בזמן המניפולציה. תופעה זו הינה נורמלית לחלוטין.

 

? האם אוסטיאופתיה יכולה לעזור לי בניהול הלחץ

כן. לחץ הינו תופעה של חוסר-איזון ברמה נוירו-הורמונאלית. האוסטיאופת יכול לנרמל את מערכת העצבים הסימפטית, כלומר לדכא או לדרבן אותה ובכך לאזן את שרשורי ההורמונאלים. כך שמצבי חרדה, פניקה, אגרסיה ו/או דיכאון וכדומה ישתפרו ואף יעלמו מכיוון שגוף המטופל יהיה מסוגל לספוג ולנהל את סיבות המצב זה.

יצירת קשר

058 60 61 988

רח' בן סרוק 14

תל-אביב

שעות פתיחה

מיום א' עד יום ה'

08:00 – 20:00

 

יום ו'

08:00 – 14:00

EMERGENCY 7j/7

 

הודעה

Success! Message received.

    058 60 61 988     

bottom of page